+361-700-8225
info@5percangolnyelviskola.hu

Az 5perc Angol módszer

A legtöbb magyar nyelvtanuló már nagyon sokszor belevágott a nyelvtanulásba, arról pedig ne is beszéljük, hogy iskolai keretek között minimum 1000 nyelvórán vesz részt szinte mindenki. Milyen eredményekkel?

Az európai hivatalos felmérések alapján készült statisztika szinte minden évben ugyanazt mutatja: a magyarok a rangsor végén kullognak. Honfitársaink 65%-a egy idegen nyelvet sem beszél legalább társalgási szinten, és sereghajtók vagyunk két idegen nyelv ismeretében is a magunk 13%-os arányával.

A magyar álláshirdetések 44%-a kizárólag azoknak szól, akik angolul tárgyalóképesek, és akár 20%-kal is jobban keres az, aki beszél legalább egy idegen nyelven. Akik pedig külföldön szeretnének szerencsét próbálni (a felmérések szerint minden ötödik magyar), azok egyszerűen létezni sem tudnak nyelvismeret nélkül.

Mi lehet a probléma hátterében? Hiszünk abban, hogy a motiválatlanság, a sorozatos kudarcélmények, néha talán a lustaság azok, amelyek akadályokat gördítenek a tanulók elé a sikerhez vezető úton. Ha valakinek már az iskolás évei alatt elmegy a kedve a nyelvtanulástól, mert nem találja érdekesnek, mert nem motiválja semmi, mert nincs sikere, az felnőttként sem fogja szeretni azt, és kényszernek, nyűgnek éli meg.

Hiszünk abban, hogy ha felkeltjük a tanulók érdeklődését és motivációját, akkor sokkal gyorsabban, élvezettel, örömmel jutnak el a sikerhez. Ehhez véleményünk szerint nem kell más, mint érdekes, a tanulók érdeklődési köréhez, ízléséhez, haladási tempójához maximálisan igazodó tanmenet, olyan légkör, és olyan szórakoztató tananyagok és tanárok, ahova szívesen, sőt izgatott várakozással járnak óráról órára a diákok.

NÁLUNK NINCSENEK:

  • unalmas kurzuskönyvek (hiszen a kurzuskönyvek csak a tanárok feladatát teszik könnyebbé, ráadásul sok energiát nem is kell fektetniük az órába, szinte futószalagon darálják a leckéket)
  • végeláthatatlan unalmas feladatsorok (persze akinek szüksége van rá, vagy szeretne, annak annyi feladatot adunk, amennyit jónak látnunk, vagy amennyit meg kíván csinálni)
  • házifeladat (ami kötelező, azt általában nem szereti senki – mi annak örülünk, ha olyan érdekesnek találod az órát, hogy te kérsz még külön otthoni feladatot tőlünk)
  • felkészületlen tanárok (ahhoz, hogy a tanulók igényeihez igazodni tudjunk, tanáraink a megadott 5 Perc Angol módszer alapján külön csoportonként készítik el a tanmentet és a tananyagokat)
  • bugyuta játékok (nem húzzuk az időt, csak olyan feladatok vannak, amelyek tényleg hasznosak felnőtt tanulóink számára, és amelyet a csoport is kedvvel csinál meg)

Nálunk csak te vagy, a te céljaid, a te kívánságaid, a te sikered! Szeretnéd te is kipróbálni? Bármikor megteheted – tanfolyamainkhoz egész éveben lehet csatlakozni!