+361-700-8225
info@5percangolnyelviskola.hu

Bemutatkozás

Ma Magyarországon az aktívan dolgozó felnőtt lakosság nagy százaléka már részt vett szervezett nyelvoktatásban, azonban a szintfelmérések és a nemzetközi statisztikai adatok is azt mutatják, hogy a  nyelvtanulók jelentős része nem tudja sikeresen alkalmazni a megszerzett tudását.

Ez elmúlt közel két évtized alatt a nyelvoktatás terén szerzett tapasztalataink alapján a nyelvoktatásban résztvevők többsége “örök újrakezdő” szinten van, azaz már nagy valószínűséggel többször is nekiállt a nyelvtanulásnak, de a sikertelenség és a motiválatlanság miatt mindig feladták a tanulást.

Az 5 Perc Angol ezekre a problémákra keresi folyamatosan a megoldásokat. Újításaink, módszereink és saját képzésű tanáraink által vezetett tanfolyamaink eredményeképpen a ma Magyarországon általánosan alkalmazott 600-1000 tanóra helyett akár 250-300 tanóra alatt is el tudjuk juttatni középfokú szintre a hallgatóinkat akár teljesen kezdő szintről is. Hogyan lehetséges ez?

A nyelviskola filozófiájának alapgondolata az, hogy hatékonyan nyelvet tanulni maximum 6-8 fős csoportokban lehet. A másik legfontosabb alapelvünk pedig az, hogy nyelvet tanulni kizárólag hagyományos tanfolyami könyvekből nem lehet, hiszen minden csoport, minden hallgató más-más tanulási technikákat alkalmaz, mindenkinek megvan a saját érdeklődési köre, más-más szabadidővel és motivációval rendelkeznek a hallgatók.

Az 5 Perc Angol Nyelviskolában ezért az egyes tanfolyamok tanmenete és tananyaga a hallgatók szint- és igényfelmérése alapján készül, maximálisan figyelembe véve a hallgatók tanfolyam alatt felmerülő igényeit és problémáit, így bármikor lehetőség van a tanfolyammal kapcsolatban megváltoztatni bármit. Úgy gondoljuk, hogy a szakmai profizmus mellett az egyéni odafigyelés, a flexibilitás és a tanórák jó hangulata kulcsfontosságú a nyelvtanulás során. 6-8 fős csoportokban dolgozva tanítási elveinket tartani tudjuk, lehetőség van a hallgatók személyes megismerésére, mindenkire külön-külön figyelni tudunk.

Mivel nem előre meghatározott tananyag alapján tanítunk, nagyon fontos, hogy tanáraink megfelelő szakmai hozzáértéssel, magabiztosan tudják a csoportjaik számára a megfelelő tananyagot összeállítani. A tananyag összeállításában a nyelviskola szakmai igazgatója maximális segítséget nyújt a csoportvezető tanároknak. Az egyénileg összeállított tananyag minden esetben egy központilag összeállított tanmenetre és az 5 Perc Angol termékekre épül. A csoportvezető tanárok saját maguk választják ki, a tanulók igényeit és tanulási szokásait figyelembevéve, az oktatáshoz szükséges anyagokat. Ezeket az anyagokat a hallgatók fénymásolatok, jegyzetek és nyomtatott anyagok formájában kapják meg óráról órára tanáraiktól a tankönyvek, kártyák vagy magazinok mellé.

Az órákon tanultakon kívül a hallgatók nem csak hanganyagokat, hanem bármilyen más kiegészítő anyagot vagy érdekességet is kérhetnek mind a tanártól, mind közvetlenül a nyelviskolától.

A nyelviskola hallgatói rendszeresen kapnak kérdőíveket is a tanáraikkal, és a nyelviskola tanáraival kapcsolatban, hogy szolgáltatásaink minőségéről állandó visszajelzéseket kapjunk.