+361-700-8225
info@5percangolnyelviskola.hu

Szalai Nóra és az 5perc Angol

2016

Olaszországban is elindul az 5 Perc Angol.
BESTSELLER TANKÖNYVEK

Eddig több mint 1.200.000 eladott példány!
Könyvesboltunkban minden termék megvásárolható!

1999

Első nyelviskola alapításaEbben az évben kezdődött minden: megnyitott az első saját nyelviskola!
17 éve töretlenül a pályán!

2003

Elindul az 5 Perc Angol ingyenes napi nyelvleckesorozat.
Eddig több mint 120 millió ingyenes nyelvleckét küldtünk ki tanulóinknak!

2005, 2007, 2014

Megjelennek az 5 Perc Angol tankönyvei: 5 Perc Angol Igeidők, 5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek, 5 Perc Angol Újrakezdőknek és Középhaladóknak

2009

Megjelenik az 5 Perc Angol havi magazin.

"Legyen szórakozás a nyelvtanulás"

Szalai Nóra nyelvész, idegennyelv-oktatásmódszertani szakember. Már az egyetem első évei alatt megbizonyosodott arról, hogy a későbbiekben a különböző nyelvoktatási módszerek kutatásának kívánja szentelni munkáját, illetve szeretne kidolgozni egy saját, „felhasználóbarát”, mégis rendkívül hatékony módszert a felnőttek idegennyelv oktatásához, illetve önálló és tanfolyami keretek között zajló idegennyelv tanulásához.

1999-ben, még az egyetemi évek alatt, alapította meg nyelviskoláját, amely az évek során Budapest egyik legnagyobb, és legnépszerűbb nyelvoktatási intézménye lett, köszönhetően a kiscsoportos oktatásnak, a saját tervezésű és készítésű tananyagoknak, illetve annak, hogy a tanulók és csoportok igényeihez maximálisan igazodva alakította ki szakmai csapatával az egyénre szabott tanmenteket.

2003-ban a nyelviskolai személyes oktatás mellett elindította az 5 Perc Angol ingyenes nyelvoktató szolgáltatást, amely keretei között (azóta is) heti témák alapján naponta ingyenes mini nyelvleckéket küld a feliratkozott, immár több mint 240.000 napi olvasónak. 2005-ben az 5 Perc Angol saját weboldalt kapott, ahol a korábbi leckék archívuma mellett naponta friss leckéket, érdekességeket, hasznos információkat tesznek közzé.

Ugyanebben az évben megjelent első tankönyve is (5 Perc Angol Igeidők), amely az angol igeidők használatát magyarázza el részletesen, mégis bárki által érthető módon, sok-sok feladattal. 2007-ben megjelent a saját fejlesztésű oktatási módszerén alapuló tankönyvsorozatának első része (5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek), amely mind önállóan, mind tanfolyami keretek között sikeresen alkalmazható, és rövid idő alatt bestseller lett Magyarországon.

A 2009-es év nagy változást hozott, hiszen ekkor jelent meg először az azóta is kimagaslóan sikeres nyomtatott 5 Perc Angol Magazin, amely egy, a világon egyedülálló bulvár-életmód-nyelvoktató havi lap. A lap, a könyvek, és a 2008-as évben készített, közel 6000 oldala interaktív e-learning tananyag sikerén felbuzdulva Nóra választásra kényszerült, mert úgy érezte, hogy nem tud maximális teljesítményt és minőséget garantálni a tanulók számára, ha egyszerre vezeti szakmailag a nyelviskolát, és szerkeszti a magazint, és írja a tankönyveket. Így, fájó szívvel, sok száz nyelvtanuló bánatára a nyelviskolai oktatást befejezte, hogy teljese energiájával és kreativitásával a tananyagkészítésre koncentrálhasson.

Az választás Nórát igazolta, azóta megjelent a tankönyvsorozat folytatása (5 Perc Angol Újrakezdőknek és Középhaladóknak), két tanulókártyacsomag (5 Perc Angol Beszélő Tanulókártyák, 5 Perc Angol Beszélő Tanulókártyák – Magánbeszélgetések), és immár több mint 80 magazin.

Nóra nagy álma, az 5 Perc Angol külföldi megjelenése, 2016-ban valóra vált, hiszen Olaszországban is elindította az ingyenes angolnyelv-oktató szolgáltatását 5 Minuti d’Inglese néven (www.5minutidinglese.it).

Ezt követően Nórában ismét felvetődött, hogy szeretné újjáéleszteni a személyes oktatást, így immár több, mint 15 főt számláló, kiváló szakemberekből álló csapatával 2016 szeptemberében megnyitják az első 5 Perc Angol nyelviskolát, amely teljes mértékben Nóra módszerén és tananyagaival, kis csoportokban végzi az oktatást!